vineri, 17 februarie 2023

Viața Sfintei Cuvioase Mariamna

 Viața Sfintei Cuvioase Mariamna 

Sora preaiubita a Sf.AP.Filip cunoscuta si sub numele Sf.Mariana in unele tari Sf.Maria-sau Sf.Mariamne sarbatorita pe 17 februarie  de Apărătoare de cutremure,alunecari,avalanse,scufundari ale pamatului si cataclisme-Mare ocrotitoare in familie.

Rugăciunea în fața icoanei sfintei drepte Mariamna, sora apostolului din 12 Filip, ajută pe toți cei care se străduiesc să crească duhovniceste in credinta, inclusiv prin citirea și învățarea adevărurilor Sfintei Scripturi. Sfânta dreaptă Mariamna, luând un jurământ de celibat, l-a însoțit pe fratele-apostol pe calea slujirii sale apostolice și, după martiriul său, ea însăși a predicat o vreme credința lui Hristos, continuând lucrarea fratelui ei.Aparatoare de farmece,ajuta la casatorie binecuvanta.

Așa cum s-a spus, Împărăția lui Dumnezeu este luată cu forța, conform rugăciunilor noastre către ea, Sf.Mariamna se roagă pentru noi la tronul lui Dumnezeu si a preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, astfel încât să ne dea putere pentru lucrarea duhovniceasca ce o avem a o infaptui in lume, care uneori fără ajutor primit de sus este mai dificil de obținut decât prin prpriile puteri. Și, desigur, Sfânta dreaptă Mariamna, sau Mariamne,(MAriana) îi ajută pe cei care sunt botezați în acest nume sfânt, mai ales în dobândirea valorilor spirituale și, desigur, în situații dificile, evenimente care necesită asistenta Sfintei grabnic ajutatoare ca patron ceresc.

Dreptul Mariamna, sora Sfântului Apostol Filip sarbatorit pe (14 noiembrie), a făcut un jurământ de feciorie și a devenit tovarășa a fratelui ei și al Sfântului Apostol Bartolomeu (11 iunie), ajutându-i în mod activ în munca lor apostolică.Istoricul bisericii Nechifor Callistus povestește despre predicarea lor cu succes în orașul frigian Hierapolis, unde au fost capturați și închiși.

După Înălţarea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Sfântul Filip găsindu-se la Ierapole cu Vartolomeu şi Mariamna, sora lui, pentru că propovăduiau acolo cuvântul lui Hristos, a fost capturat si martirizat.

Apostolul Filip a fost ucis prin crucificare pe cruce, Şi în timp ce se săvârşea, a rugat pe Dumnezeu, şi antipatrul şi poporul ce era sub ascultarea lui au fost scufundaţi în pământ. Iar ceilalţi, temându-se, s-au rugat de Sfântul Vartolomeu şi de Sfânta Mariamna, care şi ei se găseau acolo ca să nu fie scufundaţi şi ei. Atunci Sfântul Vartolomeu şi Mariamna s-au rugat Sfântului Filip şi nu i-a mai prăpădit, ci încă pe cei ce erau scufundaţi i-a scos afară. Iar pe antipatru şi pe Ehidna, femeia lui, i-au lăsat dedesubt. Atunci Vartolomeu şi Mariamna au fost sloboziţi si au fost eliberați.

Vartolomeu s-a dus de aici în India, unde fiind răstignit şi-a dat sfârşitul; iar Mariamna, mergând la Licaonia a propovăduit acolo cuvântul lui Hristos şi făcând pe mulţi să se boteze, s-a săvârşit în pace.

Pentru rugaciunile Sfânta Fericită Mariamna Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ne pe noi!Daruiste-ne iertare de pacate,sa ne iertam aproapele,si daruiste-ne multe bucurii!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu