joi, 6 februarie 2014

Insula plantelor endemice - SOCOTRA (OCEANUL INDIAN) - Patrimoniu UNESCO

Socotra este un arhipelag format din patru insule, situat în Oceanul Indian, în apropierea Golfului Aden. Socotra, o insula izolata, supranumita si Galapagosul Oceanului Indian, în prezent, adaposteste 825 de specii rare de plante, dintre care o treime sunt endemice (specifice numai acestei insule).
Oceanul Indian (Socotra)
Vulturii din Socotra dupa o masa indestulata cu peste 

Vulturi in familie (Oceanul Indian)

Socotra OCEANUL INDIAN 

Socotra OCEANUL INDIAN





Arborii de tamaie 

 Una din cele mai uimitoare plante de pe insula este multisecularul Cinnabar sau „Sângele dragonului” (Dracaena cinnabari). Rasina lui purpurie este un leac eficient pentru multe boli (femeile o folosesc dupa nastere la oprirea sangerarii). Localnicii o folosesc la fabricarea vopselurilor si a lacurilor.
Copacul: Sangele dragonului
Arbore: Sangele dragonului

 Trandafirul desertului (Adenium obesum), ia forme fascinante în încercarea ei de a se ancora în solul stâncos, si produce minunate flori roz, gigantice. Trunchiul "copacului de sticla-butelie " este un rezervor pretios de apa pentru aceasta zona. În rezervatia Homhil, pe platoul Hamadero din
Trandafirul desertului
Arborele de sticla  (butelie)
Insula Socotra, se afla cea mai batrâna padure de arbori de tamâie (Boswellia socotrana), cu nu mai putin de noua varietati. De aici au importat vechii egipteni pretioasa substanta folosita în ceremoniile lor religioase.
Pestera din Socotra
Pestera din Socotra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu